Vanilkové rohlíčky
Výrobní postup
Příprava těsta (cca 5 minut)
Sypké suroviny smícháme v míse a vysypeme je do kotle nebo na pracovní desku. Přidáme nastrouhané máslo, vejce, zrnka z vanilkového lusku a nastrouhanou kůru z citronu. Z této směsi vypracujeme ručně nebo v univerzálním stroji na rychlost 1 vláčné těsto. Jakmile je těsto propracované, vyjmeme ho a rozdělíme na 4 díly. Každý díl zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladničce odležet.
Tvarování a pečení
Z chladničky postupně odebíráme díly těsta a tvarujeme z nich rohlíčky. Díl těsta vytvarujeme na váleček, který rozdělíme na malé kousky o váze 25g. Dílek vyválíme do malého válečku, konce jsou tenčí jako u klasických rohlíků. Pečlivě a pravidelně válečky ohýbáme, abychom dosáhly stejných tvarů. Rohlíčky pečeme na pečícím papíře v troubě do narůžovělé barvy na 165°C. Upečené rohlíčky necháme trochu zchladnout a následně je obalujeme v připraveném moučkovém cukru s prázdnými vanilkovými lusky.
Ingredience pro 10 porcí
Těsto: | ↓ | |
---|---|---|
Mouka ARO | 740 g | |
Cukr moučka ARO | 320 g | |
Máslo 82 % | 510 g | |
Vejce | 100 g | |
Vlašské ořechy | 250 g | |
Citron na kůru | 80 g | |
Skořice mletá | 0,4 g | |
Vanilkový lusk | 1 g | |
Na obalení: | ↓ | |
Cukr moučka ARO | 500 g | |
Vanilkový lusk | 1 g |