Medovo-koprový dresink
Doba přípravy15 minut
Náročnostsnadná
Výrobní postup:
Příprava dresinku (cca 15 minut)
Do nádoby vložíme med, oba druhy hořčice, sůl a pepř. Všechny suroviny musíme metlou dobře smíchat, aby se nám spojil med s hořčicemi. Použijeme-li univerzální stroj, mícháme na rychlost č.1 nebo 2. Do rozmíchané hořčice s medem postupně vmícháváme olivový olej, až nám vznikne hladký dresink. Do vzniklého dresinku přidáme omytý, na drobno pokrájený čerstvý kopr. Dresink ochutnáme, dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Dresink je jemný, hustě tekoucí, má výraznou chuť po hrubozrnné hořčici, medu a kopru.
Ingredience pro 10 porcí
Hořčice dijonská, francouzská | 250 g | |
---|---|---|
Hořčice hrubozrnná, francouzská | 100 g | |
Med květový (luční) | 80 g | |
Extra panenský olivový olej | 100 g | |
Kopr čerstvý | 50 g | |
Sůl kamenná | 2 g | |
Pepř černý celý | 1 g |