Linecké máčené rohlíčky
Výrobní postup
Příprava těsta (cca 5 minut)
Při přípravě tohoto těsta je velmi důležité, aby všechny suroviny měly stejnou teplotu. Máslo s cukrem a vejci vymícháme do pěny, pak přidáme mléko, mouku, citronovou kůru, mletou skořici, zrnka vanilky a pozvolna vymícháme v hladké těsto, které vložíme do cukrářského sáčku s vroubkovanou koncovkou. Na pečící papír stříkáme tvary rohlíčků, které pečeme v předehřáté troubě na 165°C do narůžovělé barvy asi 10 minut. Po upečení rohlíčky necháme vychladnout.
Slepování a namáčení (cca 30 minut)
Rybízovou marmeládu si prolisujeme přes cedník, aby byla hladká a slepíme s ní hladkými spodními stranami rohlíčky k sobě. Čokoládu nalámeme na menší kousky do kastrůlku a rozehřejeme ji ve vodní lázni do hladké konzistence. Konce slepovaných rohlíčků namočíme do čokolády, přebytečnou čokoládu mírně otřeme o hranu kastrůlku a přeloříme je na odkapávací mřížku, kde čokoládu necháme ztuhnout.
Ingredience pro 10 porcí
Těsto: | ↓ | |
---|---|---|
Cukr krupice ARO | 175 g | |
Máslo 82 % | 588 g | |
Vejce | 94 g | |
Mouka ARO | 688 g | |
Mléko trvanlivé 1,5 % | 31 ml | |
Citron na kůru | 63 g | |
Vanilkový lusk | 0,3 g | |
Skořice mletá | 1 g | |
Na slepování a namáčení: | ↓ | |
Rybízová marmeláda | 250 g | |
Čokoláda 52% hořká | 375 g |