Ravioly plněné lososem a sýrem cottage

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnoststřední
Ravioly plněné lososem a sýrem cottage

Příprava těsta

Semolinovou mouku smícháme se žloutky v poměru dva díly mouky a jeden díl žloutků. Dobře vypracované těsto zformujeme do kuličky, zabalíme do fólie a necháme v lednici minimálně 20 minut odležet.
Odpočaté těsto ručně a nebo za pomocí strojku rozválíme. Tento proces musíme třikrát zopakovat, abychom získali správnou strukturu a vláčnost těsta.

Příprava náplně

Čerstvého a nadrobno nakrájeného lososa (případně odřezky z lososa) smícháme s čerstvým sýrem cottage a směs osolíme a opepříme.
Pro snazší plnění raviol náplň vložíme do sáčku a necháme ji vychladit.

Příprava raviol

Na jedné polovině cca 2 mm silného těsta si vykrajovátkem naznačíme, kde budou ravioly, a na těsto dáme náplň. Okraje pomašlujeme vajíčkem a druhým koncem těsta náplň překlopíme.
Náplň řádně druhou stranu vykrajovátka upevníme, utěsníme prsty a větším vykrajovátkem (cca 8 cm) vykrojíme. Poté ravioly vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 2 minuty.
Na závěr si na pánvi rozehřejeme oříškové máslo. Přidáme citronovou šťávu, nakrájenou listovou petržel a osolíme. Nakonec přidáme ravioly, krátce promícháme a můžeme podávat.

Servírování

Na talíř nejprve nasypeme nadrobno nakrájenou cuketu. Na ni položíme ravioly, přidáme sýr cottage, plátky uzeného lososa a kuličky kaviáru. Na závěr ozdobíme snítkou kopru.

Video

Ingredience pro 10 porcí

Coulis:
Pšeničná mouka 1 000 g
Žloutek 60 g
Voda 100 ml
Náplň:
Losos (odřezky) 400 g
Cottage 300 g
Mořská sůl 12 g
Pepř černý mletý  
Estragonové máslo:
Máslo 82 % 600 g
Citron na šťávu 500 g
Petržel listová 40 g
Mořská sůl 10 g
Servírování:
Cuketa 500 g
Cottage 400 g
Kaviár z lososa 100 g
Uzený losos 80 g
Kopr čerstvý 20 g