Náš sortiment Recepty Východočeské smaženky
Východočeské smaženky

Východočeské smaženky

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu střední

Ingredience

Těsto:
Brambory pozdní konzumní neprané 1000 g
Mouka polohrubá 400 g
Vejce 50 g
Sůl kamenná 15 g
Náplň:
Jablka 1000 g
Vanilínový cukr 30 g
Citron na šťávu 50 g
Cukr krystal ARO 100 g
Skořice mletá 2 g
Olej na smažení 500 g
Doplňky:
Cukr moučka ARO 50 g
Meduňka čerstvá 10 g

10 porcí

Výrobní postup

Příprava jablek (cca 15 minut)
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky. Ochutíme je skořicí, vanilínovým cukrem, citronovou šťávou a cukrem.

Příprava těsta (cca 45 minut)
Den předem uvařené oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Při zadělávání bramborového těsta promícháme nejprve brambory s moukou a poté přidáme vejce a sůl. Těsto zaděláváme po částech.

Příprava smaženek (cca 15 minut)
Bramborové těsto vyválíme na pomoučněném stole nebo silikonovém válu na 5 mm vysoký plát. Pomocí kulatého tvořítka o Ø 8 cm vykrojíme kolečka. Na 1/2 množství koleček a na jejich střed položíme ochucená jablka. Okraje potřeme vejcem a přiklopíme je zbývajícími kolečky. Okraje vzniklých taštiček prsty mírně přitlačíme, aby se spojily. Taštičky smažíme na oleji při teplotě 160 °C dozlatova. Po usmažení je necháme okapat na kuchyňském papíře.

Servírování

Při servírování je můžeme překrajovat, posypeme je moučkovým cukrem a přeložíme je na připravený talíř.  Dezert vhodně doplníme čerstvou meduňkou a čerstvým jablkem.

Tip:

Tento dezert můžeme doplnit i vanilkovou omáčkou s medem.

Další recepty

Ovocný sen

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Party lízátka

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Vanilkový cheesecake

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY

81.0.226.152