Náš sortiment Recepty Velikonoční beránek
Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Mouka polohrubá 300 g
Žloutek 5 ks
Vaječné bílky 5 ks
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr 20 g
Cukr krupice ARO 250 g
Citron na šťávu  
Citron na kůru  
Máslo na vymazání formy  
Cukr moučkový (na posypání)  
Rozinky 2 ks

10 porcí

Nejdříve si předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Beránkovou formu vymažte máslem a pečlivě vysypte polohrubou moukou. Cukr, celá vejce, žloutky a vanilkový cukr utřete do pěny. Poté pomalu přidejte citronovou šťávu, citronovou kůru a mouku. Důkladně promíchejte tak, aby se všechny ingredience hezky spojily.

Ze všech pěti bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta. Těsto vlijte do vymazané formy pár milimetrů pod okraj, aby Vám nevyběhl a vložte to trouby. Beránka pečte zhruba 40 minut, těsto se Vám krásně rozvoní. O tom, zda je dobře upečený, se přesvědčíte pomocí špejle - pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo.

Formu vyjměte z trouby a ještě horkou zabalte do vlhké utěrky. Beránka vyklopte až poté, co zcela vychladne, předejdete tak jeho deformaci. Na talíři jej zasypte moučkovým cukrem a z rozinek mu udělejte oči. 

Další recepty

Karamelové sušenky

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Čokoládový podzimní dort

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Pistáciové koláčky

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY