Vanilkové rohlíčky

Doba přípravy45 minut
Náročnoststřední
Vanilkové rohlíčky

Výrobní postup

Příprava těsta (cca 5 minut)
Sypké suroviny smícháme v míse a vysypeme je do kotle nebo na pracovní desku. Přidáme nastrouhané máslo, vejce, zrnka z vanilkového lusku a nastrouhanou kůru z citronu. Z této směsi vypracujeme ručně nebo v univerzálním stroji na rychlost 1 vláčné těsto. Jakmile je těsto propracované, vyjmeme ho a rozdělíme na 4 díly. Každý díl zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladničce odležet. 

Tvarování a pečení
Z chladničky postupně odebíráme díly těsta a tvarujeme z nich rohlíčky. Díl těsta vytvarujeme na váleček, který rozdělíme na malé kousky o váze 25g. Dílek vyválíme do malého válečku, konce jsou tenčí jako u klasických rohlíků. Pečlivě a pravidelně válečky ohýbáme, abychom dosáhly stejných tvarů. Rohlíčky pečeme na pečícím papíře v troubě do narůžovělé barvy na 165°C. Upečené rohlíčky necháme trochu zchladnout a následně je obalujeme v připraveném moučkovém cukru s prázdnými vanilkovými lusky. 

Ingredience pro 10 porcí

Těsto:
Mouka ARO 740 g
Cukr moučka ARO 320 g
Máslo 82 % 510 g
Vejce 100 g
Vlašské ořechy 250 g
Citron na kůru 80 g
Skořice mletá 0,4 g
Vanilkový lusk 1 g
Na obalení:
Cukr moučka ARO 500 g
Vanilkový lusk 1 g