Truffles

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnostsnadná
Truffles

Na obalení:

Kakao holandského typu, kokos nebo najemno mleté ořechy.

Příprava:

Rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni a nechte chvíli vychladnout. Smíchejte kousek másla s moučkovým cukrem a poté za stálého míchání přidávejte po lžících rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidejte med, rum a řádně zamíchejte.
Vzniklou hmotu nechte v lednici vychladit přibližně 1-2 hodiny, dokud směs neztuhne.
Po zhoustnutí nabírejte hmotu po lžičkách a tvarujte do menších kuliček.
Následně dejte hotové kuličky vychladit na přibližně 1 hodinu.
Po vychlazení obalte dle chuti v kakau, kokosu či mletých oříšcích. 

Ingredience pro 15-20 kuliček

Figaro čokoláda na vaření 150 g
Máslo 82 % 100 g
Rum 50 ml
Cukr moučka ARO 100 g
Med 1 lžíce