Náš sortiment Recepty Smažený karbanátek s brambory na kyselo
Smažený karbanátek s brambory na kyselo

Smažený karbanátek s brambory na kyselo

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Hovězí přední 400 g
Kysané zelí 1000 g
Slanina anglická 200 g
Brambory rané neprané z Česka 1800 g
Olej rostlinný 200 ml
Mléko trvanlivé 1,5 % 100 ml
Strouhanka 260 g
Vejce 3 ks
Majoránka čerstvá 1 g
Pepř černý mletý 1 g
Česnek 15 g
Sůl 50 g
Cibule žlutá 250 g
Vepřová plec 400 g
Bobkový list 1 g

10 porcí

Výrobní postup

Do jemně namletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, pepř, 1/3vajec, majoránku, trochu mléka. Vše důkladně vymícháme. Přidáme část mouky, strouhanky a promícháme. Tvarujeme karbanátky, které postupně obalujeme ve zbylé mouce, rozmíchaných vejcích s mlékem a ve strouhance. Smažíme na oleji po obou stranách do zlatova, necháme je odkapat na kuchyňském papíře. Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Kysané zelí propláchneme a překrájíme. Hranolky slaniny rozpustíme v hrnci,  přidáme plátky cibule a orestujeme je do změknutí. Přidáme bobkový list, sůl, cukr, kysané zelí a lehce společně podusíme doměkka. Měkké zelí promícháme s odcezenými, uvařenými bramborami.

Servírování

Na nahřátý talíř přeložíme připravenou přílohu z brambor na kyselo, kterou doplníme usmaženými karbanátky

Tip:

Brambory lze rovněž místo krájení uvařit vcelku a lehce rozmačkat po uvaření šťouchadlem.

V sezoně lze použít čerstvou majoránku.

Před samotným tvarováním karbarbanátků si vždy nejprve malý kus ochuceného masa  upečte a ochutnejte. Tak si ověříte zda směs nepotřebuje ještě dochutit. Máte-li požadovanou chuť, pokračujte v tvarování a následném smažení karbanátků. 

Další recepty

Mléčný koktejl

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Koktejl espresso

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Ovocný sen

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY