Segedínský guláš s houskovým knedlíkem

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnoststřední
Segedínský guláš s houskovým knedlíkem

Výrobní postup

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozpuštěné slanině a části tuku do růžova. V základu orestujeme kostky nakrájeného masa spolu s paprikou a kmínem. Poté zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Po změknutí maso vyjmeme, štávu zahustíme jíškou a provaříme. Poté přecedíme na maso, přidáme překrájené, propláchnuté zelí a povaříme. Nakonec zjemníme smetanou.
Z trochy vlažného mléka, droždí a mouky si připravíme kvásek, který necháme vykynout.
Do misky s moukou přidáme sůl, vejce, mléko, kvásek a vypracujeme vláčné, hladké těsto. Žemli nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta. Tvarujeme bochánky, z nich knedlíky, které opět necháme vykynout. Knedlíky vaříme ve vodě asi 20 minut, po 10-ti minutách je obracíme. Uvařené knedlíky RYCHLE vyndaváme, aby se nám nesrazily a propícháme je vidličkou.

Servírování

Na nahřátý talíř položíme napařené knedlíky, které doplníme gulášem.

Ingredience pro 10 porcí

Vepřová plec 1000 g
Cibule žlutá 200 g
Anglická slanina lisovaná 50 g
Sádlo škvařené 100 g
Paprika mletá 30 g
Vývar (B) vlastní výroba 500 g
Sůl 30 g
Kmín 1 g
Kysané zelí 700 g
Mouka ARO 80 g
300 ml
Houskový knedlík: ↓ vlastní výroba
Hrubá mouka 1000 g
Mléko trvanlivé 1,5 % 450 g
Droždí 20 g
Sůl 20 g
Vejce 1 ks
Žemle (pečivo) 180 g
Máslo 82 % 70 g