Segedínský guláš s houskovým knedlíkem
Výrobní postup
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozpuštěné slanině a části tuku do růžova. V základu orestujeme kostky nakrájeného masa spolu s paprikou a kmínem. Poté zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Po změknutí maso vyjmeme, štávu zahustíme jíškou a provaříme. Poté přecedíme na maso, přidáme překrájené, propláchnuté zelí a povaříme. Nakonec zjemníme smetanou.
Z trochy vlažného mléka, droždí a mouky si připravíme kvásek, který necháme vykynout.
Do misky s moukou přidáme sůl, vejce, mléko, kvásek a vypracujeme vláčné, hladké těsto. Žemli nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta. Tvarujeme bochánky, z nich knedlíky, které opět necháme vykynout. Knedlíky vaříme ve vodě asi 20 minut, po 10-ti minutách je obracíme. Uvařené knedlíky RYCHLE vyndaváme, aby se nám nesrazily a propícháme je vidličkou.
Servírování
Na nahřátý talíř položíme napařené knedlíky, které doplníme gulášem.
Ingredience pro 10 porcí
Vepřová plec | 1000 g | |
---|---|---|
Cibule žlutá | 200 g | |
Anglická slanina lisovaná | 50 g | |
Sádlo škvařené | 100 g | |
Paprika mletá | 30 g | |
Vývar (B) vlastní výroba | 500 g | |
Sůl | 30 g | |
Kmín | 1 g | |
Kysané zelí | 700 g | |
Mouka ARO | 80 g | |
300 ml | ||
Houskový knedlík: | ↓ vlastní výroba | |
Hrubá mouka | 1000 g | |
Mléko trvanlivé 1,5 % | 450 g | |
Droždí | 20 g | |
Sůl | 20 g | |
Vejce | 1 ks | |
Žemle (pečivo) | 180 g | |
Máslo 82 % | 70 g |