Náš sortiment Recepty Řez z listového těsta s vanilkovým krémem
Řez z listového těsta s vanilkovým krémem

Řez z listového těsta s vanilkovým krémem

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Listové těsto - pláty 170 g
Mléko trvanlivé 1,5 % 310 ml
Cukr krupice ARO 70 g
Vanilkový pudink 31 g
Máslo 82 % 80 g
Vanilkový cukr 6 g
Cukr moučka ARO 20 g

10 porcí

Příprava těsta

Rozmražený plát listového těsta lehce rozválíme, pomocí válečku přeneseme na plech, propícháme vidličkou a upečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C.

Příprava náplně

V části mléka si rozmícháme vanilkový pudink. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, ihned poté do něj nalijeme rozmíchaný pudink a za stálého míchání vaříme na mírném příkonu asi 3 minuty. V pudinku se nám nesmí vytvořit hrudky. Je-li pudink dobře provařený, při degustaci necítíme syrový škrob. Takto uvařený základní krém vložíme do kotlíku univerzálního stroje s metlou. Stroj zapneme na rychlost 1, přidáme vanilínový cukr a mícháme do vychladnutí. Mezitím si změklé máslo nakrájíme na malé kousky. Do vychladlého základního krému je postupně vmícháme. 

Dokončení výrobku

Na upečený plát pečlivě rozetřeme připravený krém tak, aby po celé ploše měl stejnou výšku, a byl rozetřen až ke kraji plátu. Povrch musí být hladký. Poté na něj položíme druhý plát tak, aby vrchní strana plátu byla na krému. Na vrchní plát položíme jiný plech, lehce zatížíme a uložíme do chladničky. Tento výrobek se sesazuje den předem, aby zvláčněl, a lépe se také krájel. Druhý den dezert nakrájíme na porce 3x7 cm, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.

Tip:

Aby se nám plát při pečený nedeformoval, musíme jej vždy propíchat vidličkou. Plát ničím nepotíráme.

Požadované porce krájíme zlehka pilkovým nožem na pečivo. 

Další recepty

Karamelové sušenky

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Čokoládový podzimní dort

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Pistáciové koláčky

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY