Popraskané čokoládové sušenky

Doba přípravy15 minut
Náročnostsnadná
Popraskané čokoládové sušenky

Dvě čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Poté přidáme máslo. Mícháme, dokud se směs nespojí do hladka. Necháme zchladnout. Do jedné misky prosejeme suché ingredience – mouku, prášek do pečiva a sůl.

V druhé míse vyšleháme vejce s cukrem do hladka a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Vsypeme suché přísady a smícháme. Nakonec přidáme jednu nasekanou čokoládu.

Z výsledné hmoty tvoříme pomocí čajové lžičky kuličky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Mezi sušenkami necháváme dostatečné mezery.

Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10-12 minut. Necháme vychladnout na mřížce.

Ingredience pro 15 ks

Figaro čokoláda na vaření 3 ks
Máslo 82 % 4 lžíce
Hladká pšeničná mouka 100 g
Prášek do pečiva 1/2 lžičky
Sůl 1/2 lžičky
Vejce 2 ks
Cukr třtinový tmavý 80 g