Náš sortiment Recepty Polévka z pečených kaštanů
Polévka z pečených kaštanů

Polévka z pečených kaštanů

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Jedlé kaštany spařené, loupané 400 g
Hrubozrnná sůl 300 g
Brambory varný typ C 500 g
Kuřecí vývar 2000 ml
Smetana 30 % 300 ml
Sůl kamenná 15 g
Včelí med 50 g
Česnek český 10 g
Zlatá Haná 200 g
Kerblík čerstvý 1 g
Cibule žlutá 130 g

10 porcí

Výrobní postup

Do pekáče nasypeme hrubozrnnou sůl a na ni položíme omyté, podélně naříznuté brambory. Do druhé části rozložíme spařené kaštany a vložíme ho do trouby. Pečeme na 170 °C. Kaštany vyjmeme po cca 20 minutách a 2/3 nasekáme v kutru na drť (ne pastu), Drť kaštanů orestujeme pozvolna v hrnci spolu s máslem do ořechové vůně. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na drobné kostičky a znovu ji lehce orestujeme do změknutí. Zalijeme vše  vývarem a zavaříme.  Mezitím brambory asi po hodině pečení vyjmeme z trouby. Za tepla z brambor pomocí lžíce vyjmeme dužninu, kterou prolisujeme přes pasírku do hrnce s polévkou. Ochutíme ji strouhaným česnekem, medem, solí a prováříme dalších 10 minut. Pomocí ponorného mixeru ji rozmixujeme do hladké konzistence a pro jistotu přecedíme. Nakonec polévku zjemníme čerstvým máslem. 

Vložka do polévky

Zbývající 1/3 kaštanů překrájíme na větší kusy a ty pak rozpečené vkládáme do hotové polévky při servírování.

Servírování

Horkou polévku servírujeme v hlubokém talíři a doplníme ji  snítky kerblíku a  rozpečenými kousky kaštanů.

Tip:

Použijeme-li kaštany ve slupce, nejdříve je musíme rozpéci, oloupat, odstranit i hnědou spodní slupku a poté je dále zpracováváme.

Další recepty

Čokoládové brownies s borůvkami

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Domácí čoko-bonbóny

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Avokádovo-čokoládová pěna

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY