Plněné ořechy
Výrobní postup
Příprava těsta (cca 5 minut)
Sypké suroviny smícháme, přidáme vejce, nastrouhané máslo a v kotli hákem smícháme v pevné těsto. Těsto můžeme zpracovat i ručně na pracovní desce. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet v chladničce.
Příprava náplně (cca 5 minut)
Naměklé máslo vymícháme metlou s cukrem, drcenými ořechy a rumem do hladké konzistence. Hotovou náplň naplníme do jednorázového cukrářského sáčku.
Tvarování a pečení (cca 45 minut)
Těsto si postupně navažujeme po 25 g dílech a vtlačíme je do formičky ořechu. Těsto musí být v tenčí vrstvě po celém vnitřku formičky. Naplněné formičky překládáme na plech a pečeme na 165°C asi 10 minut. Těsto je propečené tehdy, když se ořech dobře vyklopí. Po upečení formičky necháme mírně zchladnout a pak všechny vyklopíme na stůl. Jakmile úplně vychladnou, začneme je plnit náplní pomocí cukrářského sáčku. Ořechy musíme naplnit tak, abychom mohli k sobě přilepit obě poloviny.
Obalování
Při servírování ořechy obalíme ve skořicovém cukru.
Ingredience pro 10 porcí
Těsto: | ↓ | |
---|---|---|
Mouka ARO | 300 g | |
Cukr moučka ARO | 120 g | |
Vlašské ořechy | 100 g | |
Máslo 82 % | 150 g | |
Kakao | 30 g | |
Vejce | 50 g | |
Linecká kolečka: | ↓ | |
Máslo 82 % | 300 g | |
Vlašské ořechy | 250 g | |
Cukr moučka ARO | 300 g | |
Božkov | 100 ml | |
Krém na slepení: | ↓ | |
Cukr krupice ARO | 100 g | |
Skořice mletá | 15 g |