Náš sortiment Recepty Pečený halibut s restovanou zeleninou
Pečený halibut s restovanou zeleninou

Pečený halibut s restovanou zeleninou

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Maso:
Halibut filet chlazený 1300 g
Máslo 82 % 50 g
Olivový olej 50 g
Sůl 1 g
Zelenina:
Mrkev praná 300 g
Celer bulvový 300 g
Dýně muškátová 500 g
Cuketa 300 g
Cibule bílá 200 g
Olivový olej 50 g
Cukr krupice ARO 5 g
Sůl kamenná 1 g
Estragonové máslo:
Máslo 82 % 50 g
Estragon čerstvý 10 g

10 porcí

Výrobní postup

Příprava masa: 
Chlazený filet nakrájíme na porce, přeložíme je na plato vyložené kuchyňským papírem, a necháme je odložené na pracovní desce. Neukládáme je do chladničky, aby maso nebylo přechlazené. Halibuta opékáme na olivovém oleji pouze z jedné strany. Opékáme tu stranu, kde byla kůže. Kůrka je opečená do křupava, maso nesmí být propečené. Máme-li maso takřka hotové, zmírníme intenzitu tepla, přidáme máslo, které osolíme. Lžicí přeléváme opečené maso ochuceným máslem. Při servírování solíme solí Fleur de Sel. 

Příprava zeleniny:
Očištěnou zeleninu nakrájíme na pravidelné, dlouhé nudličky. Cibuli nakrájíme na jemné výseče. Na olivovém oleji si v pánvi postupně orestujeme zeleninu. Postupujeme od nejtvrdší k nejměkčí. V praxi nejdříve restujeme mrkev, poslední přidáváme cuketu. V průběhu restování zeleninu ochutíme solí a cukrem. Tím zvýrazníme chuť a vůni restované zeleniny. Zeleninu restujeme " na skus ". V druhé pánvi si na másle zpěníme lístky estragonu, kterým v závěru tepelné úpravy  zjemníme orestovanou zeleninu. 

Servírování 

Na střed talíře naaranžujeme nudličky orestované zeleniny, na které položíme porci opečeného halibuta, opečenou kůrčičkou navrch. Porci můžeme přelít i částí estragonového másla. 

Tip:

Dle sezóny můžete obměňovat druhy zeleniny. Vždy musí být tepelně upravená " na skus".
Pravidelné krájení zeleniny vám zvýší estetiku pokrmu. 
Zeleninu si vždy nakrájíme ostrým nožem, nestrouháme. Můžeme použít nástavec na univerzální stroj, který nám zeleninu nakrouhá na nudličky.
Rybu při opékání nesmíme vysušit, proto opékání musíme věnovat velkou pozornost.

Další recepty

Čokoládové brownies s borůvkami

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Domácí čoko-bonbóny

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Avokádovo-čokoládová pěna

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY