Náš sortiment Recepty Medvědí tlapky
Medvědí tlapky

Medvědí tlapky

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Těsto:
Mouka ARO 600 g
Cukr moučka ARO 280 g
Vlašské ořechy 280 g
Máslo 82 % 560 g
Kakao 70 g
Skořice mletá 0,4 g
Hřebíček 0,4 g
Nové koření celé 0,4 g
Citron na kůru 80 g
Vejce 100 g
Žloutek 50 g
Na obalení:
Cukr moučka ARO 500 g
Vanilkový lusk 1 g
Na vymazání formiček:
Tuk 100% 250 g

10 porcí

Výrobní postup

Příprava těsta (cca 5 minut)
Všechny sypké suroviny nasypeme do kotlíku nebo na pracovní desku. Přidáme vejce, žloutek, na malé kousky nakrájené máslo a nastrouhanou kůru z citronu. V hmoždíři rozmělníme koření na jemný prach a přidáme ho k ostatním surovinám. Kotlík zasadíme do univerzálního stroje s hákem a na rychlost 1 zpracujeme pevné těsto. Ručně těsto zpracujeme neustálým obracením a hnětením, dokud se nám těsto nespojí. Následně těsto rozdělíme na díly, zabalíme je do potravinové fólie a v chladničce ho necháme odpočinout.

Tvarování a pečení (cca 30 minut)
Nejdříve si rozpuštěným tukem štětcem vytřeme formičky. Těsto si rozdělíme na kousky, které následně vtlačujeme na stěny formičky tak, aby vrstva byla všude rovnoměrná. Naplněné formičky pečeme v troubě na 165°C. Po upečení formičky necháme trochu zchladnout,  pak je vyklápíme a ihned obalujeme v provoněném moučkovém cukru.

Tip:

Na vytření fomiček i forem vždy používáme 100% tuk, protože po upečení na povrchu výrobku vytvoří okem neviditelný tukový film a tak se výrobek z formy dobře vyklopí.

Další recepty

Čokoládové brownies s borůvkami

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Domácí čoko-bonbóny

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Avokádovo-čokoládová pěna

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY