Medvědí tlapky

Doba přípravy45 minut
Náročnostsnadná
Medvědí tlapky

Výrobní postup

Příprava těsta (cca 5 minut)
Všechny sypké suroviny nasypeme do kotlíku nebo na pracovní desku. Přidáme vejce, žloutek, na malé kousky nakrájené máslo a nastrouhanou kůru z citronu. V hmoždíři rozmělníme koření na jemný prach a přidáme ho k ostatním surovinám. Kotlík zasadíme do univerzálního stroje s hákem a na rychlost 1 zpracujeme pevné těsto. Ručně těsto zpracujeme neustálým obracením a hnětením, dokud se nám těsto nespojí. Následně těsto rozdělíme na díly, zabalíme je do potravinové fólie a v chladničce ho necháme odpočinout.

Tvarování a pečení (cca 30 minut)
Nejdříve si rozpuštěným tukem štětcem vytřeme formičky. Těsto si rozdělíme na kousky, které následně vtlačujeme na stěny formičky tak, aby vrstva byla všude rovnoměrná. Naplněné formičky pečeme v troubě na 165°C. Po upečení formičky necháme trochu zchladnout,  pak je vyklápíme a ihned obalujeme v provoněném moučkovém cukru.

Ingredience pro 10 porcí

Těsto:
Mouka ARO 600 g
Cukr moučka ARO 280 g
Vlašské ořechy 280 g
Máslo 82 % 560 g
Kakao 70 g
Skořice mletá 0,4 g
Hřebíček 0,4 g
Nové koření celé 0,4 g
Citron na kůru 80 g
Vejce 100 g
Žloutek 50 g
Na obalení:
Cukr moučka ARO 500 g
Vanilkový lusk 1 g
Na vymazání formiček:
Tuk 100% 250 g