Medvědí tlapky
Výrobní postup
Příprava těsta (cca 5 minut)
Všechny sypké suroviny nasypeme do kotlíku nebo na pracovní desku. Přidáme vejce, žloutek, na malé kousky nakrájené máslo a nastrouhanou kůru z citronu. V hmoždíři rozmělníme koření na jemný prach a přidáme ho k ostatním surovinám. Kotlík zasadíme do univerzálního stroje s hákem a na rychlost 1 zpracujeme pevné těsto. Ručně těsto zpracujeme neustálým obracením a hnětením, dokud se nám těsto nespojí. Následně těsto rozdělíme na díly, zabalíme je do potravinové fólie a v chladničce ho necháme odpočinout.
Tvarování a pečení (cca 30 minut)
Nejdříve si rozpuštěným tukem štětcem vytřeme formičky. Těsto si rozdělíme na kousky, které následně vtlačujeme na stěny formičky tak, aby vrstva byla všude rovnoměrná. Naplněné formičky pečeme v troubě na 165°C. Po upečení formičky necháme trochu zchladnout, pak je vyklápíme a ihned obalujeme v provoněném moučkovém cukru.
Ingredience pro 10 porcí
Těsto: | ↓ | |
---|---|---|
Mouka ARO | 600 g | |
Cukr moučka ARO | 280 g | |
Vlašské ořechy | 280 g | |
Máslo 82 % | 560 g | |
Kakao | 70 g | |
Skořice mletá | 0,4 g | |
Hřebíček | 0,4 g | |
Nové koření celé | 0,4 g | |
Citron na kůru | 80 g | |
Vejce | 100 g | |
Žloutek | 50 g | |
Na obalení: | ↓ | |
Cukr moučka ARO | 500 g | |
Vanilkový lusk | 1 g | |
Na vymazání formiček: | ↓ | |
Tuk 100% | 250 g |