Medovo-koprový dresink

Doba přípravy15 minut
Náročnostsnadná
Medovo-koprový dresink

Výrobní postup:

Příprava dresinku (cca 15 minut)
Do nádoby vložíme med, oba druhy hořčice, sůl a pepř. Všechny suroviny musíme metlou dobře smíchat, aby se nám spojil med s hořčicemi. Použijeme-li univerzální stroj, mícháme na rychlost č.1 nebo 2. Do rozmíchané hořčice s medem postupně vmícháváme olivový olej, až nám vznikne hladký dresink. Do vzniklého dresinku přidáme omytý, na drobno pokrájený čerstvý kopr. Dresink ochutnáme, dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Dresink je jemný, hustě tekoucí, má výraznou chuť po hrubozrnné hořčici, medu a kopru.

Ingredience pro 10 porcí

Hořčice dijonská, francouzská 250 g
Hořčice hrubozrnná, francouzská 100 g
Med květový (luční) 80 g
Extra panenský olivový olej 100 g
Kopr čerstvý 50 g
Sůl kamenná 2 g
Pepř černý celý 1 g