Náš sortiment Recepty Mátový šerbet
Mátový šerbet

Mátový šerbet

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Máta čerstvá 100 g
Zakysaná smetana Kunín 500 g
Glukóza 200 g
Mléko trvanlivé 1,5 % 200 g
Citron na šťávu 60 g
Sůl kamenná 0,2 g

10 porcí

Příprava šerbetu (cca 2 hodiny)
Mátu omyjeme, otrháme lístky a vložíme do mixéru společně s mlékem a zakysanou smetanou. Směs vymixujeme do hladké konzistence a propasírujeme přes jemný cedník. Pak přidáme glukózu, ochutíme šťávou z citrónu, špetkou soli a vše nalijeme do mrazícího stroje. Jakmile je šerbet pevný, pomocí špachtle ho přendáme do vhodné nádoby a uložíme do mrazničky. 

Tip:

Výraz šerbet znamená, že při výrobě jsme použili mléčný výrobek.

Další recepty

Čokoládové brownies s borůvkami

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Domácí čoko-bonbóny

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Avokádovo-čokoládová pěna

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY