Lívanečky s lesním ovocem

Doba přípravy45 minut
Náročnoststřední
Lívanečky s lesním ovocem

Výrobní postup

Příprava kvásku (2 minuty)
Z droždí, části vlažného mléka, malého množství cukru a mouky připravíme kvásek a ten necháme vykynout. 

Příprava těsta (5 minut)
Poté zbylé mléko, mouku, vejce, žloutky, vanilínový cukr, citronovou kůru, sůl a kvásek vymícháme do řidkého těsta, které necháme nakynout a poté z něj na pánvi pečeme lívanečky.

Pečení lívanečků (30 minut)
Lívanečník vytřeme malým množstvím tuku a řádně ho nahřejeme. Nalijeme těsto do poloviční výšky lívanečníku a pečeme . Jakmile se okraje lívanečku zbarví do růžova, lívaneček otočíme a dopékáme. Po vyjmutí upečených lívanečků opět lívanečník vytřeme tukem a pečeme další. Upečené lívanečky posypeme skořicovým cukrem. vyrobeného z moučkového cukru a mleté skořice.

Příprava ovoce (10 minut)
Z cukru si připravíme karamel, zalijeme jej vodou a rozvaříme na hustý sirup. Kukuřičný škrob rozmícháme s odkapanou šťávou z rozmraženého ovoce a zavaříme ho do karamelu. Přidáme rozmražené ovoce lehce promícháme. 

Servírování

Při servírování na talíř lívanečky prokládáme ovocem a doplňujeme je nokem ušlehané smetany a snítkou máty.

Ingredience pro 10 porcí

Těsto:
Mléko trvanlivé 1,5 % Madeta 700 ml
Cukr krystal ARO 50 g
Droždí 30 g
Vejce 100 g
Žloutek 40 g
Vanilínový cukr 30 g
Sůl kamenná 15 g
Citron na kůru 80 g
Máslo 82 % 100 g
Slunečnicový olej Sunol 100 ml
Skořice mletá 10 g
Cukr moučka ARO 100 g
Náplň:
Kukuřičný škrob 20 g
Lesní ovoce 500 g
Cukr krystal ARO 200 g
300 g
Meduňka čerstvá 20 g