Náš sortiment Recepty Kukuřičná polévka s kuřecím masem
Kukuřičná polévka s kuřecím masem

Kukuřičná polévka s kuřecím masem

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Kukuřičné zrno 1000 g
Kuřecí vývar 1000 ml
Máslo 82 % 150 g
Mořská sůl 15 g
Kuřecí prsní řízky 500 g
Olivový olej 150 g
Cukr krupice ARO 10 g
Smetana 30 % 200 ml
Cibule bílá 110 g

10 porcí

Výrobní postup:

Očištěnou cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme ji zvolna na oleji doměkka. Přidáme rozmraženou kukuřici, celé lehce orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Ochutíme solí, cukrem a krátce povaříme.
Změklou kukuřici rozmixujeme na hladké pyré, přidáme převařenou smetanu, popřípadě ještě kuřecí vývar, a upravíme hustotu polévky na požadovanou konzistenci. Následně polévku přecedíme.
Kuřecí prso omyjeme, osušíme a ponecháme odpočinout v pokojové teplotě, aby nebylo úplně studené před opečením. Lehce je potřeme olejem a zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Dopékáme v troubě předehřáté maximálně na 150 °C cca 9 minut tak, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté, ale bylo propečené.
Servírování: Připravenou polévku rozmixujeme spolu s máslem a nalijeme ji do nahřátého talíře, část kuřecího prsíčka nakrájíme na tenké plátky, dosolíme je, vložíme do polévky, celé zakapeme extra panenským olivovým olejem a doplníme řeřichou.

 

Tip:

Lidé si tuto polévku spojují hlavně s jarem a létem, kdy je k přípravě použita mražená kukuřice. Samozřejmě v sezoně můžeme použít čerstvé kukuřičné klasy. Postup je stejný, jen z klasů se navíc připraví vývar, který do polévky použijeme.
Při mixování polévky doporučuji scedit trochu vývaru a mixovat základ hustší konzistence, kde získáte jemnější kukuřičnou pastu. Tu pak naředíte dle potřeby odcezeným vývarem.  

Další recepty

Mléčný koktejl

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Koktejl espresso

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Ovocný sen

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY