Kukuřičná polévka s kuřecím masem
Výrobní postup:
Očištěnou cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme ji zvolna na oleji doměkka. Přidáme rozmraženou kukuřici, celé lehce orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Ochutíme solí, cukrem a krátce povaříme.
Změklou kukuřici rozmixujeme na hladké pyré, přidáme převařenou smetanu, popřípadě ještě kuřecí vývar, a upravíme hustotu polévky na požadovanou konzistenci. Následně polévku přecedíme.
Kuřecí prso omyjeme, osušíme a ponecháme odpočinout v pokojové teplotě, aby nebylo úplně studené před opečením. Lehce je potřeme olejem a zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Dopékáme v troubě předehřáté maximálně na 150 °C cca 9 minut tak, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté, ale bylo propečené.
Servírování: Připravenou polévku rozmixujeme spolu s máslem a nalijeme ji do nahřátého talíře, část kuřecího prsíčka nakrájíme na tenké plátky, dosolíme je, vložíme do polévky, celé zakapeme extra panenským olivovým olejem a doplníme řeřichou.
Ingredience pro 10 porcí
Kukuřičné zrno | 1000 g | |
---|---|---|
Kuřecí vývar | 1000 ml | |
Máslo 82 % | 150 g | |
Mořská sůl | 15 g | |
Kuřecí prsní řízky | 500 g | |
Olivový olej | 150 g | |
Cukr krupice ARO | 10 g | |
200 ml | ||
Cibule bílá | 110 g |