Kukuřičná polévka s kuřecím masem

Doba přípravy30 minut
Náročnostsnadná
Kukuřičná polévka s kuřecím masem

Výrobní postup:

Očištěnou cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme ji zvolna na oleji doměkka. Přidáme rozmraženou kukuřici, celé lehce orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Ochutíme solí, cukrem a krátce povaříme.
Změklou kukuřici rozmixujeme na hladké pyré, přidáme převařenou smetanu, popřípadě ještě kuřecí vývar, a upravíme hustotu polévky na požadovanou konzistenci. Následně polévku přecedíme.
Kuřecí prso omyjeme, osušíme a ponecháme odpočinout v pokojové teplotě, aby nebylo úplně studené před opečením. Lehce je potřeme olejem a zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Dopékáme v troubě předehřáté maximálně na 150 °C cca 9 minut tak, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté, ale bylo propečené.
Servírování: Připravenou polévku rozmixujeme spolu s máslem a nalijeme ji do nahřátého talíře, část kuřecího prsíčka nakrájíme na tenké plátky, dosolíme je, vložíme do polévky, celé zakapeme extra panenským olivovým olejem a doplníme řeřichou.

 

Ingredience pro 10 porcí

Kukuřičné zrno 1000 g
Kuřecí vývar 1000 ml
Máslo 82 % 150 g
Mořská sůl 15 g
Kuřecí prsní řízky 500 g
Olivový olej 150 g
Cukr krupice ARO 10 g
200 ml
Cibule bílá 110 g