Kokosové kuličky

Doba přípravy45 minut
Náročnoststřední
Kokosové kuličky

Výrobní postup:

Příprava hmoty (cca 5 minut)

V kotlíku univerzálního stroje smícháme všechny suroviny na rychlost 1. Hmota musí být pevná, ale měkká. Hmotu si navážíme na kousky o hmotnosti 30g a vytvarujeme do hezkých kuliček, na povrchu hladkých. V chladničce je necháme ztuhnout, aby se nám snadno namáčely v čokoládě.

Dohotovování (cca 40 minut)

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Postupně do ní ponoříme do jedné poloviny kuličky a necháme přebytečnou čokoládu odkapat na odkapávací mřížce. Poté si z pečícího papíru stočíme kornout, do kterého si dáme hustě tekoucí čokoládu a na vrchní části kuličky vytvoříme tenkými čarami dekoraci. Do jejího středu položíme kostičku kandovaného ovoce.

Ingredience pro 10 porcí

Hmota:
Kondenzované mléko slazené 667 ml
Kokos strouhaný 417 g
Cukr moučka ARO 333 g
Máslo 82 % 250 g
Božkov 167 ml
Na dohotovení:
Figaro čokoláda na vaření 333 g
Kandované ovoce 167 g