Kokosové kuličky
Doba přípravy45 minut
Náročnoststřední
Výrobní postup:
Příprava hmoty (cca 5 minut)
V kotlíku univerzálního stroje smícháme všechny suroviny na rychlost 1. Hmota musí být pevná, ale měkká. Hmotu si navážíme na kousky o hmotnosti 30g a vytvarujeme do hezkých kuliček, na povrchu hladkých. V chladničce je necháme ztuhnout, aby se nám snadno namáčely v čokoládě.
Dohotovování (cca 40 minut)
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Postupně do ní ponoříme do jedné poloviny kuličky a necháme přebytečnou čokoládu odkapat na odkapávací mřížce. Poté si z pečícího papíru stočíme kornout, do kterého si dáme hustě tekoucí čokoládu a na vrchní části kuličky vytvoříme tenkými čarami dekoraci. Do jejího středu položíme kostičku kandovaného ovoce.
Ingredience pro 10 porcí
Hmota: | ↓ | |
---|---|---|
Kondenzované mléko slazené | 667 ml | |
Kokos strouhaný | 417 g | |
Cukr moučka ARO | 333 g | |
Máslo 82 % | 250 g | |
Božkov | 167 ml | |
Na dohotovení: | ↓ | |
Figaro čokoláda na vaření | 333 g | |
Kandované ovoce | 167 g |