Náš sortiment Recepty Jahodový sorbet
 Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Jahody čerstvé 500 g
Cukr krupice ARO 250 g
Voda 250 g

10 porcí

Příprava sorbetu (cca 2 hodiny)
Čerstvé jahody osprchujeme, odřízneme zelenou část a rozmixujeme na jemné pyré. Toto pyré propasírujeme přes jemný cedník, a tím odstraníme všechna jemná semínka. Vodu s cukrem svaříme na sirup a necháme ho vychladnout. Pak přidáme jahodové pyré, nalijeme vše do mrazícího stroje a vymrazíme do pevné konzistence. Pomocí špachtle sorbet přendáme do vhodné nádoby a uložíme do mrazničky.

Tip:

Sorbety při výrobě můžeme ochutit i vhodným alkoholem jako je šumivé víno, vodka nebo ledové víno.

Další recepty

Mléčný koktejl

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Koktejl espresso

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Ovocný sen

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY