Náš sortiment Recepty Jahodový sorbet
 Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Jahody čerstvé 500 g
Cukr krupice ARO 250 g
Voda 250 g

10 porcí

Příprava sorbetu (cca 2 hodiny)
Čerstvé jahody osprchujeme, odřízneme zelenou část a rozmixujeme na jemné pyré. Toto pyré propasírujeme přes jemný cedník, a tím odstraníme všechna jemná semínka. Vodu s cukrem svaříme na sirup a necháme ho vychladnout. Pak přidáme jahodové pyré, nalijeme vše do mrazícího stroje a vymrazíme do pevné konzistence. Pomocí špachtle sorbet přendáme do vhodné nádoby a uložíme do mrazničky.

Tip:

Sorbety při výrobě můžeme ochutit i vhodným alkoholem jako je šumivé víno, vodka nebo ledové víno.

Další recepty

Drožďová pomazánka

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Kuřecí vývar s nudlemi

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Banánový chia pudink

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY