Náš sortiment Recepty Jahodový sorbet
 Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Jahody čerstvé 500 g
Cukr krupice ARO 250 g
Voda 250 g

10 porcí

Příprava sorbetu (cca 2 hodiny)
Čerstvé jahody osprchujeme, odřízneme zelenou část a rozmixujeme na jemné pyré. Toto pyré propasírujeme přes jemný cedník, a tím odstraníme všechna jemná semínka. Vodu s cukrem svaříme na sirup a necháme ho vychladnout. Pak přidáme jahodové pyré, nalijeme vše do mrazícího stroje a vymrazíme do pevné konzistence. Pomocí špachtle sorbet přendáme do vhodné nádoby a uložíme do mrazničky.

Tip:

Sorbety při výrobě můžeme ochutit i vhodným alkoholem jako je šumivé víno, vodka nebo ledové víno.

Další recepty

Karamelové sušenky

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Čokoládový podzimní dort

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Pistáciové koláčky

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY