Náš sortiment Recepty Jablečná ovesná kaše s čokoládou
Jablečná ovesná kaše s čokoládou

Jablečná ovesná kaše s čokoládou

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Jemné ovesné vločky 70 g
Mléko 300 ml
Vanilkový cukr 1
Špetka soli
Jablko 1 ks
Citronová šťáva 1 lžička
Vlašské ořechy hrst
Rozinky nebo brusinky 1 lžíce
Skořice mletá špetka
Med nebo javorový sirup na doslazení
Figaro hořká čokoláda

1

Podzim láká k pomalé snídani, třeba v podobě misky plné horké ovesné kaše, která voní a chutná jako jablečný štrůdl. Rozehřátá hořká čokoláda Figaro tomu dodá dokonalou chuťovou i energetickou tečku.

Postup

Polovinu jablka nakrájejte na malé kostičky a promíchejte je s citronovou šťávou.

Do hrnce nalijte mléko, přisypte k němu ovesné vločky, vanilkový cukr, nakrájené jablko, špetku soli a špetku skořice. Vše zamíchejte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte kaši do zhoustnutí.

Hotovu ovesnou kaši ozdobte vlašskými ořechy, rozinkami a čerstvým jablkem. Nakonec kaši doslaďte v misce medem nebo javorovým sirupem a přidejte čtverečky Figaro hořké čokolády, ta se v horké kaši rozpustí a dodá ji dokonalou chuť!

Další recepty

Ovocné pyré s čokoládou

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Krémový cheesecake

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Nepečené mini tvarohové dorty

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY