Gulášová polévka

Doba přípravy45 minut
Náročnoststřední
Gulášová polévka

Výrobní postup

Cibuli nakrájíme najemno a na sádle restujeme do tmavě zlatavé barvy. Maso, nakrájené na kostičky, vložíme do základu a orestujeme společně s cibulí.
Na orestované maso nasypeme papriku, krátce orestujeme a vše zalijeme předem připraveným vývarem z kostí.
Ochutíme solí, pepřem, kmínem a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme.
Z mouky a másla si připravíme zásmažku, zahustíme polévku a prováříme asi 15 minut.
Brambory nakrájíme na kostky a vaříme v polévce. Ke konci varu přidáme maso.
Nakonec polévku dochutíme nastrouhaným česnekem a čerstvou majoránkou.

Servírování

Hotovou polévku servírujeme v nahřátém talíři, přidáme nasekanou petrželovou nať.

 

Ingredience pro 10 porcí

Hovězí přední 500 g
Brambory 750 g
Majoránka čerstvá 10 g
Sůl 20 g
Česnek 30 g
Pepř černý mletý 0,1 g
Kmín 0,5 g
Vývar z hovězích kostí 1200 ml
Paprika mletá 30 g
Mouka ARO 150 g
Sádlo škvařené 100 g
Cibule žlutá 200 g
Máslo 82 % 100 g