Náš sortiment Recepty Gulášová polévka
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu střední

Ingredience

Hovězí přední 500 g
Brambory 750 g
Majoránka čerstvá 10 g
Sůl 20 g
Česnek 30 g
Pepř černý mletý 0,1 g
Kmín 0,5 g
Vývar z hovězích kostí 1200 ml
Paprika mletá 30 g
Mouka ARO 150 g
Sádlo škvařené 100 g
Cibule žlutá 200 g
Máslo 82 % 100 g

10 porcí

Výrobní postup

Cibuli nakrájíme najemno a na sádle restujeme do tmavě zlatavé barvy. Maso, nakrájené na kostičky, vložíme do základu a orestujeme společně s cibulí.
Na orestované maso nasypeme papriku, krátce orestujeme a vše zalijeme předem připraveným vývarem z kostí.
Ochutíme solí, pepřem, kmínem a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme.
Z mouky a másla si připravíme zásmažku, zahustíme polévku a prováříme asi 15 minut.
Brambory nakrájíme na kostky a vaříme v polévce. Ke konci varu přidáme maso.
Nakonec polévku dochutíme nastrouhaným česnekem a čerstvou majoránkou.

Servírování

Hotovou polévku servírujeme v nahřátém talíři, přidáme nasekanou petrželovou nať.

 

Tip:

Papriku restujeme společně s masem, pozvolna, aby se nespálila.
Bylinky vkládáme do polévek těsně před dokončením, chuť a vůně je intenzivnější. 

Další recepty

Čokoládové brownies s borůvkami

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Domácí čoko-bonbóny

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Avokádovo-čokoládová pěna

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY