Gulášová polévka
Doba přípravy45 minut
Náročnoststřední
Výrobní postup
Cibuli nakrájíme najemno a na sádle restujeme do tmavě zlatavé barvy. Maso, nakrájené na kostičky, vložíme do základu a orestujeme společně s cibulí.
Na orestované maso nasypeme papriku, krátce orestujeme a vše zalijeme předem připraveným vývarem z kostí.
Ochutíme solí, pepřem, kmínem a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme.
Z mouky a másla si připravíme zásmažku, zahustíme polévku a prováříme asi 15 minut.
Brambory nakrájíme na kostky a vaříme v polévce. Ke konci varu přidáme maso.
Nakonec polévku dochutíme nastrouhaným česnekem a čerstvou majoránkou.
Servírování
Hotovou polévku servírujeme v nahřátém talíři, přidáme nasekanou petrželovou nať.
Ingredience pro 10 porcí
Hovězí přední | 500 g | |
---|---|---|
Brambory | 750 g | |
Majoránka čerstvá | 10 g | |
Sůl | 20 g | |
Česnek | 30 g | |
Pepř černý mletý | 0,1 g | |
Kmín | 0,5 g | |
Vývar z hovězích kostí | 1200 ml | |
Paprika mletá | 30 g | |
Mouka ARO | 150 g | |
Sádlo škvařené | 100 g | |
Cibule žlutá | 200 g | |
Máslo 82 % | 100 g |