Náš sortiment Recepty Grilovaná chobotnice s kukuřičným pyré a teplým paprikovým salátem
Grilovaná chobotnice s kukuřičným pyré a teplým paprikovým salátem

Grilovaná chobotnice s kukuřičným pyré a teplým paprikovým salátem

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu střední

Ingredience

Chobotnice 2 500 g
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 360 g
Olivový olej 150 g
Sůl 20 g
Pepř černý celý 1 g
Nové koření celé 1 g
Bobkový list 1 g
Česnek 25 g
Paprika červená 1 500 g
Kukuřice BONDUELLE 500 g
Máslo 82 % 100 g
Cibule 110 g
Olivový olej 100 g
Sůl 10 g
Limetky 5 ks

10 porcí

Očištěnou chobotnici dáme vařit do zeleninového vývaru spolu s kořenovou zeleninou, solí a celým kořením. Vaříme pomalu zhruba 90 minut. Uvařenou chobotnici vyjmeme a necháme vychladnout. Vychlazenou krájíme na libovolné porce, které poté osušené a osolené ogrilujeme na barvu na grilu či pánvi spolu s limetkami.

Kukuřičné pyré
Orestujeme šalotkovou cibulku krájenou na plátky do měkka, přidáme kukuřici a podlejeme zeleninovým vývarem. Dusíme do měkka. Potom kukuřici rozmixujeme na hladké pyré, do kterého pak zamixujeme kostičky studeného másla s kapkou olivového oleje. Celé dochutíme solí.

Papriky dobře omastíme olejem a upečeme v troubě na 230oC, cca 15 minut (slupka na povrchu paprik musí zpuchřet). Takto opečené papriky necháme přikryté odležet po dobu zhruba 5 minut. Papriky pak očistíme, zbavíme slupek a nakrájíme na salát. Do salátu přidáme najemno krájenou červenou cibuli, míchaný salát, připravenou papriku, olivový olej a sůl. Podáváme celé s grilovanou chobotnicí, kukuřičným pyré a opečenou limetou.

Další recepty

Krémový cheesecake

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Nepečené mini tvarohové dorty

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Smetanové řezy s višněmi

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY