Náš sortiment Recepty Fazolová polévka s klobásou
Fazolová polévka s klobásou

Fazolová polévka s klobásou

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Fazole bílé sušené 500 g
Smetana 30 % 200 g
Šunková klobása prémium 300 g
Vývar (B) vlastní výroba 2200 g
Sůl 20 g
Česnek 20 g
Sádlo škvařené 100 g
Cibule žlutá 150 g
ARO rajský protlak 150 g
Pepř černý mletý 1 g

10 porcí

Výrobní postup:

Přebrané fazole důkladně propláchneme a necháme přes noc ve vodě nabobtnat. Druhý den fazole uvaříme doměkka. Po uvaření scedíme a odvar uchováme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme protlak, opět vše orestujeme a nakonec přidáme hladkou mouku. Po orestování zalijeme vývarem a s odvarem z fazolí. Přidáme lisovaný česnek, sůl. Prováříme 20 minut. Poté polévku přecedíme. Do procezené polévky přidáme uvařené fazole, orestované plátky klobásy (malou část si ponécháme pro servis) a krátce vše ještě jednou povaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou.

Servírování

Polévku servírujeme v nahřátém talíři. Navrch ji doplníme s opečenou klobásou.

 

Tip:

Namáčením fazolí se krátí doba varu při její přípravě.
Vodu na vaření luštěnin nesolíme, jinak by se zbytečně dlouho vařily.
 

Další recepty

Kuřecí vývar s nudlemi

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Banánový chia pudink

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Gnocchi se špenátem, tofu a modrým sýrem

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY