Náš sortiment Recepty Fazolová polévka s klobásou
Fazolová polévka s klobásou

Fazolová polévka s klobásou

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Fazole bílé sušené 500 g
Smetana 30 % 200 g
Šunková klobása prémium 300 g
Vývar (B) vlastní výroba 2200 g
Sůl 20 g
Česnek 20 g
Sádlo škvařené 100 g
Cibule žlutá 150 g
ARO rajský protlak 150 g
Pepř černý mletý 1 g

10 porcí

Výrobní postup:

Přebrané fazole důkladně propláchneme a necháme přes noc ve vodě nabobtnat. Druhý den fazole uvaříme doměkka. Po uvaření scedíme a odvar uchováme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme protlak, opět vše orestujeme a nakonec přidáme hladkou mouku. Po orestování zalijeme vývarem a s odvarem z fazolí. Přidáme lisovaný česnek, sůl. Prováříme 20 minut. Poté polévku přecedíme. Do procezené polévky přidáme uvařené fazole, orestované plátky klobásy (malou část si ponécháme pro servis) a krátce vše ještě jednou povaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou.

Servírování

Polévku servírujeme v nahřátém talíři. Navrch ji doplníme s opečenou klobásou.

 

Tip:

Namáčením fazolí se krátí doba varu při její přípravě.
Vodu na vaření luštěnin nesolíme, jinak by se zbytečně dlouho vařily.
 

Další recepty

Ovocný sen

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Party lízátka

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Vanilkový cheesecake

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY

81.0.226.152