Náš sortiment Recepty Dýňové rizoto
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Dýně Hokkaido 1 ks
Zeleninový vývar (vlastní výroba) 400 ml
Rýže 200 g
Máslo 82 % 30 g
Cibule 30 g
Sůl dle chuti

4 porcí

Dýni důkladně očistíme. Naklájíme na stejnoměrné kousky (kostičky nebo plátky).
Zapneme sporák, vezmeme si vyšší pánev a rozehřejme máslo. Na másle osmažíme cibulku a poté kousky dýně. Počkáme, až dýně i cibulka změkne a rovnoměrně na ně nasypeme rýži. Promícháme a zalijeme připraveným teplým zeleninovým vývarem. Občas promíchejte, aby se vám rýže nepřipálila. Když se vypaří vývar, přilijeme a tento postup opakujeme, dokud není rýže uvařená a zároveň nemá krémovou konzistenci.

Servírování

Až bude rizoto připravené na talíři, zakápněte ho dýňovým olejem a posypejte parmazánem. 

 

Tip:

V průběhu vaření můžete přidat oblíbené bylinky - jako například šalvěj, rozmarýn, nebo tymián.

 

Další recepty

Krémový cheesecake

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Nepečené mini tvarohové dorty

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Smetanové řezy s višněmi

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY