Dýňové rizoto
Doba přípravy
45 minut
Náročnost receptu
snadná
Ingredience
Dýně Hokkaido | 1 ks | |
---|---|---|
Zeleninový vývar (vlastní výroba) | 400 ml | |
Rýže | 200 g | |
Máslo 82 % | 30 g | |
Cibule | 30 g | |
Sůl | dle chuti |
4 porcí
Dýni důkladně očistíme. Naklájíme na stejnoměrné kousky (kostičky nebo plátky).
Zapneme sporák, vezmeme si vyšší pánev a rozehřejme máslo. Na másle osmažíme cibulku a poté kousky dýně. Počkáme, až dýně i cibulka změkne a rovnoměrně na ně nasypeme rýži. Promícháme a zalijeme připraveným teplým zeleninovým vývarem. Občas promíchejte, aby se vám rýže nepřipálila. Když se vypaří vývar, přilijeme a tento postup opakujeme, dokud není rýže uvařená a zároveň nemá krémovou konzistenci.
Servírování
Až bude rizoto připravené na talíři, zakápněte ho dýňovým olejem a posypejte parmazánem.
Tip:
V průběhu vaření můžete přidat oblíbené bylinky - jako například šalvěj, rozmarýn, nebo tymián.