Náš sortiment Recepty Dýňové rizoto
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Dýně Hokkaido 1 ks
Zeleninový vývar (vlastní výroba) 400 ml
Rýže 200 g
Máslo 82 % 30 g
Cibule 30 g
Sůl dle chuti

4 porcí

Dýni důkladně očistíme. Naklájíme na stejnoměrné kousky (kostičky nebo plátky).
Zapneme sporák, vezmeme si vyšší pánev a rozehřejme máslo. Na másle osmažíme cibulku a poté kousky dýně. Počkáme, až dýně i cibulka změkne a rovnoměrně na ně nasypeme rýži. Promícháme a zalijeme připraveným teplým zeleninovým vývarem. Občas promíchejte, aby se vám rýže nepřipálila. Když se vypaří vývar, přilijeme a tento postup opakujeme, dokud není rýže uvařená a zároveň nemá krémovou konzistenci.

Servírování

Až bude rizoto připravené na talíři, zakápněte ho dýňovým olejem a posypejte parmazánem. 

 

Tip:

V průběhu vaření můžete přidat oblíbené bylinky - jako například šalvěj, rozmarýn, nebo tymián.

 

Další recepty

Gnocchi se špenátem, tofu a modrým sýrem

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Jogurt s jahodami, banánem a čokoládou

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Nepečené kuličky z ovesných vloček

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY