Náš sortiment Recepty Dýňové řezy
Dýňové řezy

Dýňové řezy

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Korpus
Mouka 250 g
Máslo 82 % 125 g
Vejce 1 ks
Cukr 15 g
Sůl 1 g

8 porcí

Suroviny smícháme postupně dohromady a vypracujeme z nich těsto. Těsto zabalíme do folie a vložíme do lednice. 
Vezmeme se omytou dýni a rozřízneme na půl. Vydlabeme pomocí lžíce semínka a oloupneme slupku a získáme tak jen dužninu. Dužninu nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou vody, přiklopíme a necháme 20 minut dusit až dýně změknce. Poté slijeme přebytečnou vodu, která se nevyvařila, dužninu rozmixujeme na hladký krém a necháme vychladnout. 
Do vychlazeného dýňového krému přidáme med, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a důkladně promícháme. 
Předehřejeme si troubu na 180 °C.
Až bude vše dobře zapracované, vezmeme vejce, přidáme do krému a mixérem opatrně a důkladně prošleháme. Formu vymažeme máslem (můžeme použít pečicí papír) a upěchujeme do ni upěchujeme připravané vychlazené těsto. Těsto poté na několika místech propíchneme vidličkou, nalijeme na něj krém a vložíme do předehřáté trouby. Vyčkáme 40 minut a vyndáme formu z trouby.
Nožem rozdělíme na řezy a podáváme se zakysanou smetanou. 

Tip:

Těsto nemusí být pouze z hladné pšeničné mouky, můžeme zvolit také celozrnou nebo zkombinovat s bílou. Hotové řezy můžeme na zakysanou smetanu doplnit také nastrouhanou čokoládou, kakaem nebo kokosem podle chuti. 

Další recepty

Karamelové sušenky

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Čokoládový podzimní dort

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Pistáciové koláčky

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY