Dýňové řezy

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnostsnadná
Dýňové řezy

Suroviny smícháme postupně dohromady a vypracujeme z nich těsto. Těsto zabalíme do folie a vložíme do lednice. 
Vezmeme se omytou dýni a rozřízneme na půl. Vydlabeme pomocí lžíce semínka a oloupneme slupku a získáme tak jen dužninu. Dužninu nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou vody, přiklopíme a necháme 20 minut dusit až dýně změknce. Poté slijeme přebytečnou vodu, která se nevyvařila, dužninu rozmixujeme na hladký krém a necháme vychladnout. 
Do vychlazeného dýňového krému přidáme med, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a důkladně promícháme. 
Předehřejeme si troubu na 180 °C.
Až bude vše dobře zapracované, vezmeme vejce, přidáme do krému a mixérem opatrně a důkladně prošleháme. Formu vymažeme máslem (můžeme použít pečicí papír) a upěchujeme do ni upěchujeme připravané vychlazené těsto. Těsto poté na několika místech propíchneme vidličkou, nalijeme na něj krém a vložíme do předehřáté trouby. Vyčkáme 40 minut a vyndáme formu z trouby.
Nožem rozdělíme na řezy a podáváme se zakysanou smetanou. 

Ingredience pro 8 porcí

Korpus
Mouka 250 g
Máslo 82 % 125 g
Vejce 1 ks
Cukr 15 g
Sůl 1 g