Náš sortiment Recepty Dýňová polévka s crème fraîche
Dýňová polévka s crème fraîche

Dýňová polévka s crème fraîche

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Cibule bílá 300 g
Cremefine Fraiche 100 g
Mořská sůl 10 g
Česnek 22 g
Petržel 20 g
Bobkový list 1 g
Brambory 250 g
Pórek 120 g
Máslo 82 % 200 g
Zeleninový vývar (vlastní výroba) 800 ml
Olivový olej 350 ml
Chilli paprička čerstvá 5 g
Dýně Hokkaido 1000 g
Dýňový olej 30 ml

10 porcí

Výrobní postup

Základ: Oloupanou dýni, cibuli, brambory, česnek, pórek a chilli papričku nakrájíme na plátky a promícháme spolu s olejem. Směs zeleniny pečeme úplně doměkka v troubě vyhřáté na 180 °C, přikryté celé alobalem.
Příprava polévky: Upečenou zeleninovou směs přendáme do mixéru a vymixujeme dohladka. Poté ji přelijeme do kastrolu a konzistenci upravíme dopředu připraveným zeleninovým vývarem. Osolíme a lehce provaříme. Těsně před servírováním polévku prohřejeme a vymixujeme spolu s vychlazenými kostičkami másla, které polévku zjemní. Dále již polévku nevaříme a ihned naléváme do nahřátých talířů.

Servírování

Lehce vymixovanou polévku doplníme lžičkou crème fraîche, snítkou petrželky a celé zakápneme dýňovým olejem.   

Tip:

Tím, že polévku pečeme pod alobalem, docílíme její osobité chuti, protože alobal pomůže aroma zeleniny udržet co nejdéle uvnitř.
Brambor nám pomůže v receptuře malinko pokrm zlevnit a zároveň škrob v něm obsažen nám pomůže lépe zahustit polévku oproti dýni.
Máslo je u této receptury hodně důležité a až po jejím přidání nám polévka poskytne finální chuť.
Polévku můžeme dozdobit i pečenými dýňovými semínky.

Další recepty

Ovocný sen

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Party lízátka

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Vanilkový cheesecake

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY

81.0.226.152