Náš sortiment Recepty Dýňová polévka s crème fraîche
Dýňová polévka s crème fraîche

Dýňová polévka s crème fraîche

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Cibule bílá 300 g
Cremefine Fraiche 100 g
Mořská sůl 10 g
Česnek 22 g
Petržel 20 g
Bobkový list 1 g
Brambory 250 g
Pórek 120 g
Máslo 82 % 200 g
Zeleninový vývar (vlastní výroba) 800 ml
Olivový olej 350 ml
Chilli paprička čerstvá 5 g
Dýně Hokkaido 1000 g
Dýňový olej 30 ml

10 porcí

Výrobní postup

Základ: Oloupanou dýni, cibuli, brambory, česnek, pórek a chilli papričku nakrájíme na plátky a promícháme spolu s olejem. Směs zeleniny pečeme úplně doměkka v troubě vyhřáté na 180 °C, přikryté celé alobalem.
Příprava polévky: Upečenou zeleninovou směs přendáme do mixéru a vymixujeme dohladka. Poté ji přelijeme do kastrolu a konzistenci upravíme dopředu připraveným zeleninovým vývarem. Osolíme a lehce provaříme. Těsně před servírováním polévku prohřejeme a vymixujeme spolu s vychlazenými kostičkami másla, které polévku zjemní. Dále již polévku nevaříme a ihned naléváme do nahřátých talířů.

Servírování

Lehce vymixovanou polévku doplníme lžičkou crème fraîche, snítkou petrželky a celé zakápneme dýňovým olejem.   

Tip:

Tím, že polévku pečeme pod alobalem, docílíme její osobité chuti, protože alobal pomůže aroma zeleniny udržet co nejdéle uvnitř.
Brambor nám pomůže v receptuře malinko pokrm zlevnit a zároveň škrob v něm obsažen nám pomůže lépe zahustit polévku oproti dýni.
Máslo je u této receptury hodně důležité a až po jejím přidání nám polévka poskytne finální chuť.
Polévku můžeme dozdobit i pečenými dýňovými semínky.

Další recepty

Gnocchi se špenátem, tofu a modrým sýrem

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Jogurt s jahodami, banánem a čokoládou

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Nepečené kuličky z ovesných vloček

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY