Dresink Tisíc ostrovů
Doba přípravy
15 minut
Náročnost receptu
snadná
Ingredience
Hellmann´s tatarská omáčka, majonéza 420 ml | 450 g | |
---|---|---|
Mléko trvanlivé 1,5 % | 150 g | |
Kečup ARO | 150 g | |
Sůl kamenná | 5 g | |
Petržel listová | 60 g | |
Feferonky čerstvé | 20 g | |
Tabasco červené | 10 g | |
Limetky (na šťávu) | 50 g |
10 porcí
Výrobní postup:
Příprava dresinku (cca 10 minut)
Petržel omyjeme a ze stonků otrháme lístky, které nakrájíme najemno. Feferonky podélně rozkrojíme, špičkou nože vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky. Do nádoby vložíme majonézu, kečup, sůl, limetkovou šťávu a metličkou vše rozmícháme. Dle potřeby upravíme konzistenci mlékem. Do dresinku přidáme nakrájené feferonky a petržel. Dresink ochutnáme s kouskem zeleniny a případně ho dochutíme.
Tip:
Lze použít ke grilovaným masům, na ryby, mořské plody, drůbež, vegetariánské pokrmy a saláty. Nejvhodnější použití je na krevety a ústříce.