Čokoládové perníčky

Doba přípravy30 minut
Náročnostsnadná
Čokoládové perníčky

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme kakao, kokosový olej a mícháme do hladka. V případě potřeby přidáme teplou vodu.

Těsto: Do misky prosejeme suché ingredience: Mouku, kakao, perníkové koření, sůl a posypeme cukrem. Na mírném ohni si rozpustíme máslo s medem, přidáme suché ingredience a poté za stálého míchání do směsi přidáváme smetanu a žloutky. Vše promícháme do hladka.

Těsto položíme na pomoučenou desku a vytvarujeme kouli. Těsto následně vyválíme do kruhu s tloušťkou 5-8 mm a můžeme ho začít vykrajovat do různých tvaru. Perníčky pokládáme na plech v dostatečné vzdálenosti od sebe.

Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme 7-10 minut. Pokud chceme, aby byly naše perníčky na povrchu lesklé, tak je po upečení ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem. Poté ozdobíme čokoládovou polevou. Perníčky chutnají výborně i se švestkovými povidly.

Ingredience pro 30 ks

Těsto:
Hladká pšeničná mouka 250 g
Kakao 1 lžíce
Perníkové koření 1 lžíce
Jedlá soda 1 lžička
Cukr třtinový tmavý 3 lžíce
Med 100 g
Máslo 82 % 70 g
Žloutek 2
Smetana 18% 50 ml
Špetka soli
Čokoláda:
Figaro čokoláda na vaření 1 ks
Kakao 1 lžíce
Kokosový olej 1 lžíce