Čokoládové muffiny

Doba přípravy30 minut
Náročnostsnadná
Čokoládové muffiny

Do misky prosejeme suché ingredience – mouku, cukr, kakaový prášek a prášek do pečiva.

Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. V druhé nádobě smícháme mokré přísady – jedno vejce, mléko a vanilkový extrakt. Všechny složky jemně smícháme lžící. Do sypkých přísad dáme druhé vejce a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme mokré přísady a nasekanou čokoládu.

Mícháme, dokud se všechny přísady nepropojí. Těsto rozdělíme do košíčků.

Předehřejeme troubu na 200 °C a muffiny pečeme asi 20 min. Poté si připravíme krém – vyšleháme tvaroh společně s kakaovým práškem. Hotové muffiny zdobíme krémem a sezónním ovocem.

Ingredience pro 12 ks

Těsto:
Figaro čokoláda na vaření 2 ks
Máslo 82 % 150 g
Hladká pšeničná mouka 300 g
Prášek do pečiva 2 lžičky
Práškový cukr 150 g
Vanilkový extrakt 1 lžička
Kakaový prášek 1 lžička
Vejce 2 ks
ARO Mléko trvanlivé 1,5 % 180 ml
Krém:
Tvaroh tučný 250 g
Kakaový prášek 1 lžíce
Sezónní ovoce