Náš sortiment Recepty Čokoládové brownies s jahodovým coulis
Čokoládové brownies s jahodovým coulis

Čokoládové brownies s jahodovým coulis

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu těžká

Ingredience

Brownies:
Čokoláda 70 % 170 g
Máslo 82 % 165 g
Vejce 500 g
Cukr krupice ARO 165 g
Mouka ARO 85 g
Prášek do pečiva 15 g
Mandle 36 g
Coulis:
Jahody čerstvé 100 g
Cukr krupice ARO 40 g
Vanilka 10 g
Citron na šťávu 30 g
Doplněk:
Jahody čerstvé 200 g
Cukr moučka ARO 5 g
Karamelová dekorace:
Cukr krupice ARO 100 g
Med 20 g

10 porcí

Příprava brownies:

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Čokoládu rozpustíme spolu s máslem. Vejce vyšleháme do pěny, přidáme cukr a opět vyšleháme. Opatrně vmícháme rozpuštěnou čokoládu, pak přidáme směs mouky a kypřícího prášku a znovu vymícháme. Vzniklou hmotu vlijeme do připravené silikonové formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C do té doby, dokud není brownies hotové, tzn. je na povrchu upečené, uvnitř vlhké a hutné. Ke zjištění použijeme špejli, na které by při správně upečeném korpusu měly ulpívat drobečky.  Délka pečení závisí na velikosti a výšce pečené hmoty. Po upečení necháme vychladnout a následně krájíme na porce.

Příprava  jahodového coulis:

Omyté čerstvé jahody společně s cukrem  rozmixujeme, posléze propasírujeme přes jemný cedník. Vznikne nám jemné, jahodové pyré, které dle potřeby můžeme dochutit

Příprava karamelové dekorace:

V kastrůlku připravíme z cukru karamel do lehce hnědé barvy, přidáme med a mícháme do mírného zchladnutí. Karamelovou hmotu pomocí vidličky nanášíme trhavými pohyby na silikonový vál dle své fantazie. Po vychladnutí ulamujeme kousky a dekorujeme jimi dezert.

Příprava jahod:

Omyté jahody nakrájíme při servírování na čtvrtiny a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Servírování:

Talíř si částečně zakryjeme, zbylou část pocukrujeme moučkovým cukrem. Do středu talíře dáme řez brownie, doplníme jej jahodovým coulis a čerstvou jahodou. Odlomíme část karamelové mřížky a přiložíme ji k řezu na talíři.

Tip:

Správné brownies má mít silnou čokoládovou chuť, proto je nutné použít čokoládu 70 %.
Jestliže nemáme silikonovou formu, musíme formu dobře vymazat, nejlépe 100 % tukem a navíc důkladně vysypat moukou.
K tomuto dezertu je vhodné i jiné ovoce, které má být výraznější a nakyslé chuti.

Další recepty

Kuřecí vývar s nudlemi

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Banánový chia pudink

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Gnocchi se špenátem, tofu a modrým sýrem

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY