Náš sortiment Recepty Čokoládové brownies s jahodovým coulis
Čokoládové brownies s jahodovým coulis

Čokoládové brownies s jahodovým coulis

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu těžká

Ingredience

Brownies:
Čokoláda 70 % 170 g
Máslo 82 % 165 g
Vejce 500 g
Cukr krupice ARO 165 g
Mouka ARO 85 g
Prášek do pečiva 15 g
Mandle 36 g
Coulis:
Jahody čerstvé 100 g
Cukr krupice ARO 40 g
Vanilka 10 g
Citron na šťávu 30 g
Doplněk:
Jahody čerstvé 200 g
Cukr moučka ARO 5 g
Karamelová dekorace:
Cukr krupice ARO 100 g
Med 20 g

10 porcí

Příprava brownies:

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Čokoládu rozpustíme spolu s máslem. Vejce vyšleháme do pěny, přidáme cukr a opět vyšleháme. Opatrně vmícháme rozpuštěnou čokoládu, pak přidáme směs mouky a kypřícího prášku a znovu vymícháme. Vzniklou hmotu vlijeme do připravené silikonové formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C do té doby, dokud není brownies hotové, tzn. je na povrchu upečené, uvnitř vlhké a hutné. Ke zjištění použijeme špejli, na které by při správně upečeném korpusu měly ulpívat drobečky.  Délka pečení závisí na velikosti a výšce pečené hmoty. Po upečení necháme vychladnout a následně krájíme na porce.

Příprava  jahodového coulis:

Omyté čerstvé jahody společně s cukrem  rozmixujeme, posléze propasírujeme přes jemný cedník. Vznikne nám jemné, jahodové pyré, které dle potřeby můžeme dochutit

Příprava karamelové dekorace:

V kastrůlku připravíme z cukru karamel do lehce hnědé barvy, přidáme med a mícháme do mírného zchladnutí. Karamelovou hmotu pomocí vidličky nanášíme trhavými pohyby na silikonový vál dle své fantazie. Po vychladnutí ulamujeme kousky a dekorujeme jimi dezert.

Příprava jahod:

Omyté jahody nakrájíme při servírování na čtvrtiny a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Servírování:

Talíř si částečně zakryjeme, zbylou část pocukrujeme moučkovým cukrem. Do středu talíře dáme řez brownie, doplníme jej jahodovým coulis a čerstvou jahodou. Odlomíme část karamelové mřížky a přiložíme ji k řezu na talíři.

Tip:

Správné brownies má mít silnou čokoládovou chuť, proto je nutné použít čokoládu 70 %.
Jestliže nemáme silikonovou formu, musíme formu dobře vymazat, nejlépe 100 % tukem a navíc důkladně vysypat moukou.
K tomuto dezertu je vhodné i jiné ovoce, které má být výraznější a nakyslé chuti.

Další recepty

Mléčný koktejl

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Koktejl espresso

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Ovocný sen

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY