Čočková polévka

Doba přípravyvíce než 60 minut
Náročnostsnadná
Čočková polévka

Nejdříve si uvaříme uzené koleno společně s kořením a cibulí. Jakmile je koleno měkké, vývar přecedíme a maso nakrájíme na drobné kousky. Ty později přídáme do hotové polévky. Čočku přebereme, propláchneme a po 2 hodinách namáčení ji uvaříme do měkka. Zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na větší kousky. V přecezeném vývaru uvaříme zeleninu a brambory do měkka. Pak přidáme uvařenou čočku, nakrájené koleno a polévku dochutíme nastrouhaným česnekem.

Ingredience pro 10 porcí

Cibule 100 g
Petržel 100 g
Čočka velká 150 g
Celer 150 g
Řeřicha čerstvá 10 g
Sůl kamenná 10 g
Uzené koleno chlazené 750 g
Voda 2 l
Petržel 100 g
Mrkev 150 g
Nové koření celé 0,5 g
Pepř černý celý 0,5 g
Bobkový list 0,5 g
Brambory varný typ B 300 g

Další recepty

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost střední

Spaghetti Bolognese

•  Verzí, jak dochutit omáčku „alla Bolognese“, je nepřeberné množství. Pro…