Náš sortiment Recepty Caesar dresink
Caesar dresink

Caesar dresink

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Extra panenský olivový olej 320 g
Hellmann´s tatarská omáčka, majonéza 420 ml 240 g
Ančovičky sterilované 80 g
Hořčice dijonská, francouzská 64 g
Parmazán 80 g
Česnek čerstvý, český 40 g
Pepř černý celý 1 g
Sůl kamenná 3 g
Worchesterová omáčka 8 g

10 porcí

Výrobní postup:

Příprava dresinku (cca 10 minut)
Připravíme si oloupaný česnek a nastrouhaný  parmazán. Do vyšší  nádoby nalijeme část olivového oleje, přidáme  majonézu, worchesterovou omáčku, ančovičky, dijonskou hořčici, nastrouhaný parmazán a plátky česneku. Vše důkladně rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Následně, za stálého míchání, přidáváme postupně zbývající část olivového oleje. Hotový dresink dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Konzistence dresinku je hustě tekoucí.

Tip:

Při přípravě můžeme použít i část oleje z naložených ančoviček.
Část ančoviček můžeme jemně nakrájet a vložit do hotového dresinku jako vložku.
Dresink musí být chuťově výrazný, neboť s ním ochucujeme všechny součásti salátu.
Při servírování salátu, bychom měli v misce opatrně promíchat suroviny s dresinkem, a pak je teprve naaranžovat na talíř.

Další recepty

Gnocchi se špenátem, tofu a modrým sýrem

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Jogurt s jahodami, banánem a čokoládou

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Nepečené kuličky z ovesných vloček

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY