Náš sortiment Recepty Brambory na kyselo s grilovaným oštěpkem
Brambory na kyselo s grilovaným oštěpkem

Brambory na kyselo s grilovaným oštěpkem

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Brambory 1800 g
Cibule 200 g
Slanina anglická 200 g
Kysané zelí 1000 g
Bobkový list 1 g
Sůl 20 g
Oštěpek 150 g
Cukr krystal ARO 100 g

10 porcí

Výrobní postup

Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Kysané zelí propláchneme a překrájíme.
Hranolky slaniny rozpustíme v hrnci, přidáme plátky cibule a restujeme ji do změknutí. Přidáme bobkový list, sůl, cukr, kysané zelí a lehce společně podusíme doměkka.
Měkké zelí promícháme s odcezenými, uvařenými brambory.
Oštěpek pozvolna grilujeme na pánvi po obou stranách do zlatavé barvy a úplného prohřátí.

Servírování

Na nahřátý talíř přeložíme připravenou přílohu z brambor na kyselo, kterou doplníme prohřátým oštěpkom.

Tip:

Na nahřátý talíř přeložíme připravenou přílohu z brambor na kyselo, kterou doplníme prohřátým oštěpkom.
Tento pokrm pochází z horských oblastí, kde lidé museli být soběstační, chovali ovce a dařilo se zde bramborám.
 

Další recepty

Krémový cheesecake

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Nepečené mini tvarohové dorty

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Smetanové řezy s višněmi

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY