Náš sortiment Recepty Brambory na kyselo s grilovaným oštěpkem
Brambory na kyselo s grilovaným oštěpkem

Brambory na kyselo s grilovaným oštěpkem

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Brambory 1800 g
Cibule 200 g
Slanina anglická 200 g
Kysané zelí 1000 g
Bobkový list 1 g
Sůl 20 g
Oštěpek 150 g
Cukr krystal ARO 100 g

10 porcí

Výrobní postup

Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Kysané zelí propláchneme a překrájíme.
Hranolky slaniny rozpustíme v hrnci, přidáme plátky cibule a restujeme ji do změknutí. Přidáme bobkový list, sůl, cukr, kysané zelí a lehce společně podusíme doměkka.
Měkké zelí promícháme s odcezenými, uvařenými brambory.
Oštěpek pozvolna grilujeme na pánvi po obou stranách do zlatavé barvy a úplného prohřátí.

Servírování

Na nahřátý talíř přeložíme připravenou přílohu z brambor na kyselo, kterou doplníme prohřátým oštěpkom.

Tip:

Na nahřátý talíř přeložíme připravenou přílohu z brambor na kyselo, kterou doplníme prohřátým oštěpkom.
Tento pokrm pochází z horských oblastí, kde lidé museli být soběstační, chovali ovce a dařilo se zde bramborám.
 

Další recepty

Ovocné pyré s čokoládou

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Jablečná ovesná kaše s čokoládou

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Krémový cheesecake

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY