Náš sortiment Recepty Bramborová polévka s houbami
Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Cibule žlutá 130 g
Petržel hladkolistá 10 g
Majoránka čerstvá 10 g
Pepř černý mletý 1 g
Kmín mletý 1 g
Česnek český 30 g
Sušené houby 10 g
Kapusta čerstvá 100 g
Petržel kořenová 100 g
Celer 100 g
Mrkev 100 g
Brambory varný typ B 900 g
Mouka ARO 100 g
Máslo 82 % 100 g
Sůl kamenná 15 g

10 porcí

Výrobní postup

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na másle "do sklovata". Pak přisypeme hladkou mouku, snížíme příkon tepla a pozvolna restujeme do nazlátlé barvy. Takto orestovanou jíšku zalijeme vývarem, rozšleháme metlou, ochutíme solí, kmínem, mletým pepřem a prováříme asi 20 minut. Během varu do polévky přidáme oloupané, na hrubší kusy nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Sušené houby krátce namočíme do horké vody a přidáme i s ní do polévky. Polévku vaříme do úplného změknutí přidaných surovin. V závěru polévku dochutíme nastrouhaným čerstvým česnekem a překrájenými lístky čerstvé majoránky.  Listy kapusty nakrájíme na čtverce, které spaříme v horké vodě a následně vložíme do polévky.

Servírování

Do nahřátého hlubokého talíře nalijeme polévku, doplníme ji překrájenou hladkolistou petrželí.

Tip:

Bramborová polévka je naše národní polévka, proto má v každém regionu trochu jinou podobu. 

Bramborová polévka je vždy hodně sytá, proto se často podává jako přesnídávková.

Další recepty

Čokoládové brownies s borůvkami

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Domácí čoko-bonbóny

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Avokádovo-čokoládová pěna

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY