Náš sortiment Recepty Bramborová polévka s houbami
Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Cibule žlutá 130 g
Petržel hladkolistá 10 g
Majoránka čerstvá 10 g
Pepř černý mletý 1 g
Kmín mletý 1 g
Česnek český 30 g
Sušené houby 10 g
Kapusta čerstvá 100 g
Petržel kořenová 100 g
Celer 100 g
Mrkev 100 g
Brambory varný typ B 900 g
Mouka ARO 100 g
Máslo 82 % 100 g
Sůl kamenná 15 g

10 porcí

Výrobní postup

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na másle "do sklovata". Pak přisypeme hladkou mouku, snížíme příkon tepla a pozvolna restujeme do nazlátlé barvy. Takto orestovanou jíšku zalijeme vývarem, rozšleháme metlou, ochutíme solí, kmínem, mletým pepřem a prováříme asi 20 minut. Během varu do polévky přidáme oloupané, na hrubší kusy nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Sušené houby krátce namočíme do horké vody a přidáme i s ní do polévky. Polévku vaříme do úplného změknutí přidaných surovin. V závěru polévku dochutíme nastrouhaným čerstvým česnekem a překrájenými lístky čerstvé majoránky.  Listy kapusty nakrájíme na čtverce, které spaříme v horké vodě a následně vložíme do polévky.

Servírování

Do nahřátého hlubokého talíře nalijeme polévku, doplníme ji překrájenou hladkolistou petrželí.

Tip:

Bramborová polévka je naše národní polévka, proto má v každém regionu trochu jinou podobu. 

Bramborová polévka je vždy hodně sytá, proto se často podává jako přesnídávková.

Další recepty

Karamelové sušenky

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Čokoládový podzimní dort

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Pistáciové koláčky

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY