Náš sortiment Recepty Borůvkový koláč
Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu těžká

Ingredience

Mléko trvanlivé 1,5 % 200 ml
Cukr krupice ARO 80 g
Hrubá mouka 80 g
Žmolenka 50 g
Borůvky čerstvé 500 g
Sádlo škvařené 70 g
Vanilkový cukr 30 g
Vejce 2 ks
Mléko trvanlivé 1,5 % 200 ml
Cukr krupice ARO 70 g
Droždí 25
Sůl 5 g

10 porcí

Z droždí, vlažného mléka, mouky a cukru si připravíme kvásek, necháme ho vzejít. Do mísy s moukou přidáme vejce, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a vlažný tuk. Přidáme i zbylé mléko a vypracujeme vláčné, měkké těsto. Necháme ho vykynout. Pekáč vymastíme tukem a pravidelně naneseme těsto po celé ploše. Opět necháme vykynout. Z mouky, cukru a másla si v míse připravíme žmolenku. Na vykynuté těsto nasypeme borůvky, posypeme je žmolenkou a pečeme na 170 °C do upečení. Servírování: Upečený koláč krájíme na porce a servírujeme na talíři.

Tip:

Při přípravě kvásku si musíte dát pozor, abyste těsto nespařili horkým tukem nebo mlékem. Tento koláč můžete připravit i z litého nebo hrnkového těsta.

Další recepty

Mléčný koktejl

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Koktejl espresso

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Ovocný sen

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY