Náš sortiment Recepty Borůvková mléčná zmrzlina
Borůvková mléčná zmrzlina

Borůvková mléčná zmrzlina

Doba přípravy více než 60 minut
Náročnost receptu snadná

Ingredience

Čerstvá vanilka 0,01 g
Čerstvé borůvky - české 200 g
Smetana čerstvá 33 % 150 g
Mléko trvanlivé 1,5 % 150 g
Pasterované žloutky 250 g
Cukr krupice ARO 250 g

10 porcí

Vaření zmrzliny (cca 2 hodiny)
Borůvky prolisujeme přes jemný cedník. Část smetany si rozmícháme se žloutky. Zbývající smetanu a mléko nalijeme do hrnce se sendvičovým dnem, přidáme cukr, zrnka čerstvé vanilky a přivedeme k varu. Jakmile se smetana vaří, zmírníme příkon, nalijeme do ní rozmíchané žloutky a za stálého míchání zahříváme tento zmrzlinový základ. Jakmile dosáhne teploty 60°C, začne nám houstnout. Správné zhoustnutí vyzkoušíme tak, že do základu ponoříme lžíci, po vyjmutí nnám zanechá na lžíci tenký film. V tomto okamžiku základ odstavíme z příkonu tepla, přecedíme přes jemný cedník a nádobu částečně ponoříme do studené vody, abychom urychlili chladnutí. Po vychladnutí do základu vmícháme prolisované borůvky.

Mražení zmrzliny (cca 25 minut)
Vychlazený  zmrzlinový základ nalijeme do zmrzlinového stroje, kde se tekutina vymíchává a zároveň chladne až do tuhé konzistence. Pevnou zmrzlinu přendáme do vhodné nádoby, uzavřeme a vložíme do mrazničky.

Tip:

Na přípravu této zmrzliny používejte české borůvky. Mají výbornou chuť. Na dekoraci při servírování můžeme použít borůvky kanadské. Jsou velké a nepouští barevnou šťávu.

Další recepty

Gnocchi se špenátem, tofu a modrým sýrem

Doba přípravy 30 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Jogurt s jahodami, banánem a čokoládou

Doba přípravy 15 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

Nepečené kuličky z ovesných vloček

Doba přípravy 45 minut
Náročnost receptu snadná

Zobrazit celý recept

ZOBRAZIT DALŠÍ RECEPTY